kr.25,00

Praktisk tægetang til fjernelse af flåter

På lager

Beskrivelse

Hunter tægetang til fjernelse af flåter.

Praktisk tang til fjernelse af flåter på din hund. Tangen er et nødvendigt værktøj til fjernelse af flåter. Ved let at trykke på tangen, åbnes et greb som sættes ned omkring flåten. Det er vigtigt at tangen griber helt inde ved hundens hud. Når grebet på flåten er fast drejes langsom mod urets retning til flåten er “skruet” ud. Derved er det lettere at få  hele flåten væk. Rens evt. området hvor flåten har siddet. Jeg sprøjter altid sølvvand på området.

Når flåten først har sat sig fast, er det vigtigt at du får hovedet med ud når du fjerner den.

Fjernelse af flåter:

Det er vigtigt at fjerne flåten så snart den opdages. Placer tangen så tæt på huden som muligt, drej langsom mod urets retning og træk flåten væk fra huden. Det er en god ide at holde øje med området hvor flåten har siddet fast. Hvis det bliver rødt og irriteret ville jeg kontakte dyrlæge.

Flåter kan være bærere af forskellige patogene bakterier og vira.  Flåten indtager smittestoffer ved at suge blod fra inficerede pattedyr, såsom rådyr. Hunde kan via flåter blive smittet med TBE (Borrelia,anaplasmose) med det er heldigvis meget sjældent.

Reducer antallet af flåtbid:

Det er en god ide (i flået sæsonen) at gennemse din hunds pels efter en hver gåtur.  Børst din hunds pels grundigt igennem, hvis flåterne endnu ikke har sat sig fast, kan du opdage dem når du tjekker pelsen.

Hunter Tægetangen kan rengøres i opvaskemaskine, med sprit eller kogende vand.

Kommer i assorterede farver.

 

 

 

Related products